Wybierz format pliku, który chcesz pobrać

Sous Vide w domowej kuchni / soczysta polędwiczka / Oddaszfartucha

Dodano: 2019-01-25

Wyświetleń: 16166

Czas trwania: 06:40

Podstawowe formaty

Dodatkowe formaty

Opis materiału Sous Vide w domowej kuchni / soczysta polędwiczka / Oddaszfartucha


                  WESPRZYJ ;   https://patronite.pl/Oddaszfartucha-pl?podglad-autora Gotowanie w próżni do niedawna było zarezerwowane dla topowych restauracji, ale dziś się to już zmieniło i urządzenia tego typu można kupić  praktycznie wszędzie za przystępną cenę .                

Komentarze


Michał Polak
Polecam 52st, 5h.
Kamil Neon
Reklama
KOMANDI KOMANDI
Skad wy sie bierzecie aktorzy
AlterEgo
Gratuluję. Bardzo fajny film. Świetna scenografia :) Sous Vide stosuję w kuchni już kilka lat. Do wykończenia potraw najczęściej używam palnika do crème brûlée. Dziś na szczęście urządzenia mocno staniały. Planuję wymianę pakowarki listwowej na komorową. Sous Vide to doskonała metoda na przyrządzenie spektakularnego obiadu wtedy gdy brakuje nam czasu. Idealne na przyjęcie , kiedy goście się spóźniają. Nie musimy pilnować czasu kąpieli wodnej, 2 - 3 godziny po czasie jaki zaplanowaliśmy i mięso i tak będzie soczyste. Mój rekord w czasie to żeberka wieprzowe, które najpierw wędziłem przez 3 godziny, a później leżały w kąpieli kolejne 36 godzin :) Pozdrawiam serdecznie :)
1baret
Dobry instruktaż. Dodam od siebie, że tak przygotowane porcje mięsa (ja głównie robię kotlety ze schabu i karkówki, ale polecam też inne pomysły, np. słoninę w papryce), bez otwierania, można dość długo przechować w lodówce lub zamrażarce.Z racji tego, że jestem leniuchem, przygotowuję za jednym razem więcej porcji i potem, BEZ OTWIERANIA!, przechowuję w lodówce. Trzeba jedynie, po ugotowaniu, dość szybko schłodzić (ja to robię pod bieżącą, zimną wodą - 15~20 minut wystarczy). Broń Boże nie wkładać do lodówki czy zamrażarki gorących woreczków, ale to raczej większość osób wie... ;-)Najdłużej co przetrzymałem to karkówkę (kotlety) - 3 tygodnie. Smak i jakość bez zastrzeżeń :-)
Dr Boczek
Sama pakowarka i do zmywarki na 2 godziny. Tez wyjdzie. Pozdrawiam.
Paweł Bebok
skandynawskie pierdoły , Tomku wywal to gówno
A Aa
A obraczka gdzie?
Tomasz Ostrowski
PiotrM, słuszna koncepcja. Niektórzy nawet obsmażają dwukrotnie - przed i po sous vide
MsTrzemus
Ile dales za zgrzewarke ? Ja kupilem za 80zl i zczasem powietrze do worka weszlo 😔