Wybierz format pliku, który chcesz pobrać

Śledzie w oleju najprostszy sposób ! Herring / Oddaszfartucha

Dodano: 2019-03-11

Wyświetleń: 189224

Czas trwania: 05:19

Podstawowe formaty

Dodatkowe formaty

Opis materiału Śledzie w oleju najprostszy sposób ! Herring / Oddaszfartucha


                  WESPRZYJ ;   https://patronite.pl/Oddaszfartucha-pl?podglad-autora Klasyczny przepis na pyszne śledzie w oleju 

składniki :
1,5 kg płatów śledziowych 
4 cebule 
2 łyżeczki czarnego pieprzu
sok z dwóch cytryn 
350 ml oleju 
3 liście laurowe
4 szt ziela angielskiego                

Komentarze


999abacus
Matias jest ryba dziewiczą która nigdy nie odbyła tarła.Najlepsze solone matiasy to tylko w Holandii.Ja kupuję mrożone w Makro ,dwa filety połączone ogonkiem.Te co pan ma to niestety nie matiasy co świadczy wielkość fileta.Dodatkowo są białe ,czyli zaprawione konserwantami pomimo że z soli.I te śledzie to niestety są al'a Matiasy
jarobyk
zrobiłem z Pana przepisu klopsiki z parówek to żona powiedziała mi że w sobotę obiady będę robił ja,obawiam się że jak zrobię śledzie w oleju to żona całkiem opuści kuchnię a tego nie przeżyję🤣🤣🤣
xyz xyz
Pozdrawiam wszystkie śledzie !!!
Jarema Tunicki
a la-oznacza podobnie,albo w stylu...to z francuskiego...z żadną Alą nie ma to nic wspólnego.
Gang Lucyny
Ciekawy pomysł...Ja daję odrobinę octu zamiast cytryny ale wypróbuję na pewno ten przepis. Panie Tomku proponuję dodać jeszcze trochę papryczki chilli, ja uwielbiam śledzie w oleju jest to najlepszy sposób na nie A po dodaniu papryczki są jeszcze smaczniejsze warto wypróbować .Pozdrawiam serdecznie
xx xx
Ślinka cieknie, idę robić:)
Tola Tolcia
To jest bardzo dobry przepis i bardzo go lubie ale uwazam jednak ze oliwa jest duzo lepsza juz przed moczeniem ryby mieszam ja z suszonym czosnkiem niedzwiedzim lub zielona czubryca i naprawde sledz jest nie tylko aromatyczny ale i delikatniejszy. Cebule rowniez sparzam przez minute lub dwie w rozrobionym occie z woda.
Wrozka Natalia
Jest Pan tak świetnym kucharzem i przepisy świetne podaje takie nasze Polskie tradycyjne zazdroszczę Pana żonie gotuje tak jak Pan ale przydał by się ktoś kto by mi ugotował pozdrawiam 😊❤️
Marek Peksa
prawdziwe matiasy są bardzo drogie i chyba już się ich nie robi (niehumanitarne) podcina się śledziom głowę (skrzela) jak są żywe żeby spuścić z nich krew i płaty z tak przygotowanych śledzi zalewa się lekko osoloną wodą a nie jak w przypadku śledzi z beczki, które zalewa się wodą o wiele bardziej słoną. Śledzie , które pan kupił to są płaty w zalewie a'la matias czyli lekko osolonej. Łapka w górę za przepis.
Elżbieta Kowalczyk
Ależ TORCIK śledziowy!!! Jęzor mam na kolanach...mniam