Wybierz format pliku, który chcesz pobrać

Śledzie z Majerankiem i Czosnkiem w Oleju Lnianym

Dodano: 2017-11-28

Wyświetleń: 27557

Czas trwania: 03:24

Podstawowe formaty

Dodatkowe formaty

Opis materiału Śledzie z Majerankiem i Czosnkiem w Oleju Lnianym


                  Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na śledzie z majerankiem i olejem lnianym, śledzie są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu, a że są marynowane przez 48 godzin, to możemy je przygotować z wyprzedzeniem i podać na przykład podczas kolacji wigilijnej.  Jeżeli ktoś jeszcze nie robił takich śledzi, to polecam wypróbować przepis.  

Do przygotowania śledzi będziemy potrzebowali:

500 g filetów śledziowych a`la Matias – solonych
10 ząbków czosnku
6 łyżeczek majeranku 
3/4 szklanki oleju lnianego lub innego
2 listki laurowe 
3 ziarenka ziela angielskiego 

Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje, na którym znajduje się dokładny przepis na przygotowanie śledzi z majerankiem i czosnkiem.
https://uwagababciagotuje.blogspot.com/2017/11/sledzie-z-majerankiem-i-czosnkiem-w.html

Zachęcam do polubienia mnie na Facebook, aby być na bieżąco z przepisami.
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje

Pozdrawiam serdecznie ♥                

Komentarze


EsencjaWaniliowa
Jadłam w restauracji w Szczecinie i teraz drugi rok będę robić na święta 🌲 dziękuję za przepis!
Polska Polska
Musze wyprobowac ten przepis, wyglada super!☺👍🌷
Marianna S.
Zrobiłam, nam nie smakowały, po trzech dniach zrobiły się gorzkie
agnieszka podlewiak
Pani Babciu mam pytanko ,jak długo mogę trzymać śledzie w marynacie octowej w słoikach i czy mogę je pasteryzować aby postały dłużej..Ponieważ ostatnio zrobiłam w słoikach i po dwóch tygodniach się popsuły ,bardzo proszę o odpowiedz...Pozdrawiam serdecznie.
Vivin Vivin
Pani jest moją IDOLKĄ! bardzo proszę o nowe przepisy z rybami :) Pięknię! czekam na kolejne odcinki :) bardzo zdrowe i niezwykle smaczne :) Pozdrawiam M
Patrycja Gawlik
Ja daje zioła prowansalskie i tez dobre:-)
R-monka Nowak
Dziękuję za przepis. Zrobiłam i są naprawdę przepyszne. 👍😘
Dorota Turek
Czy można dodać cytrynę lub/i ocet? Boje się ze śledzie mogą byc za mdłe bez tych dodatków.
jaroslaw kozak
0:33 Tej ryby nie lubię
Michał Andrzej
Musze sprobowac, chociarz moczyc bede krocej, az dwa dni, ciezko bedzie wytrzymac. Dzieki za przepis.