Wybierz format pliku, który chcesz pobrać

Śledzie z Majerankiem i Czosnkiem w Oleju Lnianym

Dodano: 2017-11-28

Wyświetleń: 25146

Czas trwania: 03:24

Podstawowe formaty

Dodatkowe formaty

Opis materiału Śledzie z Majerankiem i Czosnkiem w Oleju Lnianym


                  Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na śledzie z majerankiem i olejem lnianym, śledzie są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu, a że są marynowane przez 48 godzin, to możemy je przygotować z wyprzedzeniem i podać na przykład podczas kolacji wigilijnej.  Jeżeli ktoś jeszcze nie robił takich śledzi, to polecam wypróbować przepis.  

Do przygotowania śledzi będziemy potrzebowali:

500 g filetów śledziowych a`la Matias – solonych
10 ząbków czosnku
6 łyżeczek majeranku 
3/4 szklanki oleju lnianego lub innego
2 listki laurowe 
3 ziarenka ziela angielskiego 

Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje, na którym znajduje się dokładny przepis na przygotowanie śledzi z majerankiem i czosnkiem.
https://uwagababciagotuje.blogspot.com/2017/11/sledzie-z-majerankiem-i-czosnkiem-w.html

Zachęcam do polubienia mnie na Facebook, aby być na bieżąco z przepisami.
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje

Pozdrawiam serdecznie ♥                

Komentarze


Polska Polska
Musze wyprobowac ten przepis, wyglada super!☺👍🌷
Marianna S.
Zrobiłam, nam nie smakowały, po trzech dniach zrobiły się gorzkie
agnieszka podlewiak
Pani Babciu mam pytanko ,jak długo mogę trzymać śledzie w marynacie octowej w słoikach i czy mogę je pasteryzować aby postały dłużej..Ponieważ ostatnio zrobiłam w słoikach i po dwóch tygodniach się popsuły ,bardzo proszę o odpowiedz...Pozdrawiam serdecznie.
Vivin Vivin
Pani jest moją IDOLKĄ! bardzo proszę o nowe przepisy z rybami :) Pięknię! czekam na kolejne odcinki :) bardzo zdrowe i niezwykle smaczne :) Pozdrawiam M
Patrycja Gawlik
Ja daje zioła prowansalskie i tez dobre:-)
R-monka Nowak
Dziękuję za przepis. Zrobiłam i są naprawdę przepyszne. 👍😘
Dorota Turek
Czy można dodać cytrynę lub/i ocet? Boje się ze śledzie mogą byc za mdłe bez tych dodatków.
jaroslaw kozak
0:33 Tej ryby nie lubię
Michał Andrzej
Musze sprobowac, chociarz moczyc bede krocej, az dwa dni, ciezko bedzie wytrzymac. Dzieki za przepis.
Eva Novak
Zawsze sie martwie, dodając majeranek do potraw, czy nie będzie za dużo, bo potrawa gorzknieje. Stalo sie tak dwa razy. Uwielbiam sledzie, wiec moze zrobie, tylko część na sprobowanie. Dziekuje za przepis.