Wybierz format pliku, który chcesz pobrać

Chrupiący chleb z garnka / Oddaszfartucha

Dodano: 2019-02-20

Wyświetleń: 166423

Czas trwania: 08:44

Podstawowe formaty

Dodatkowe formaty

Opis materiału Chrupiący chleb z garnka / Oddaszfartucha


                  WESPRZYJ ;   https://patronite.pl/Oddaszfartucha-pl?podglad-autora Prosty do wykonania chlebek na drożdżach , zapach unosi się po całym domu a smak jest niepowtarzalny .

składniki :
 1kg mąki uniwersalnej 
800 ml letniej wody 
15 g świeżych drożdży 
20 g soli                

Komentarze


Aneta Kowalska
Panie Tomku jutro piękne chlebek bo smacznie wygląda 😃
Mona Liza
Zdrowszy chleb na zakwasie
Grazyna Praglowska
Dziekuje zafajny przepis,pozdrawiam milutko.
Tomasz 78
Tomaszu,w tym filmie jest tyle rażących błędów w produkcji chleba że szok,nie jeden piekarz miał ubaw,ja też. To nie jest hejt ani nawet krytyka z mojej strony tylko moja wiedza i doświadczenie... Zachwyceni są tylko Ci,którzy na tym się nie znają... 1. Garnek rzymski należy najpierw namoczyć w wodzie a potem wkładamy go do zimnego piekarnika. 2. Jakie 250 stopni??? Chleb najpierw zapiekamy w 220 stopniach (ok 10 minut) Potem kolejne ok 10 minut w 200 stopniach i reszta pieczenia w ok 180 stopni. Ok 40 minut. Nie są to stałe wartości bo to zależy od wielkości chleba. 3. Jaki piekarz piecze chleb pod przykryciem??? Żaden! Gdybyś nie przykrył chleba to by się spalił przy tej temperaturze... 4. Dziury w chlebie wyszły ponieważ nie "skręciłeś" chleba tylko włożyłeś "gluta" do garnka rzymskiego. Chleb piecze się również bez form,blaszek, na łopacie wkłada się do pieca i zrzuca,zachowuje kształt ponieważ "garował " w formie i był skręcony przedtem ... Pozdrawiam, PIEKARZ :)
Gina Wagner
a w szklanym zaropdpornym naczyniu tez mozna upiec chleb? bo takich gliniakow czy zeliwny garnek to dzis rarytas nie do zdobycia.
LeRoiLa Reine
dlaczego masowe piekarnie dodaja do chleba cukier i mase chemii? tego nie mozna nazwac chlebem moim zdaniem...mowie o chlebie w kanadyjskich piekarniach .....ktos pisal w prasie na ten temat ze nie mogl znalezc chleba bez cukru w 30 sklepach..../piekarniach....co sie dzieje?
1963eM
Zamiast wody ja użyłbym surowego białka.
Franciszek Zesz
Moje podczas długiego wyrastania (nocą) wyrosło i opadło. Czy tak powinno być?
Fogo Shakalino
A czy w brytfannie można ten chlebek upiec? Pozdrawiam 💚
ilka48
30 min musi stygnac